HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Reebok: 3D nyomtatással sportolók agykárosodása ellen

ferenck 2014.12.31. 08:30

Az Egyesült Államokban évente 3,8 millió személy szenved sport-, sporttal kapcsolatos tevékenység közben agyrázkódást. A szomorú statisztika tükrében logikus lépés, hogy a sportszergyártók néhány éve elkezdtek potenciális agyi traumákat, károsodást monitorozó termékeket gyártani.

reebok1.jpg

Az Adidashoz tartozó Reebok már öt éve előrejelezte az agyrázkódások számának növekedését, és rögtön komoly fejlesztésekbe fogott. Céljuk a megfigyelés mellett a megelőzés. Első körben azokra a sportágakra gondoltak, amelyekben a versenyzők valamilyen fejvédőt, sisakot viselnek. Az egészség- és fitneszkiegészítőként is használható Checklight nevű díjnyertes termékük is egy ilyen viselhető darab; pontosan jelzi a fejet ért ütéseket, azonnal „olvassa” és számszerűsíti az ütés erejét stb.

A Checklight tervezése és kivitelezése során maximálisan kiaknázták a gyors prototípuskészítés adta lehetőségeket; öt különféle 3D nyomtatótechnológiát (többszínű, több anyagból történő printelés stb.) használtak, amelyekkel felgyorsították, leegyszerűsítették a termékfejlesztést, és a számtalan teszt, iteráció sem valósulhatott volna meg 3DP nélkül.

reebok2.jpg

A Checklight sokadik újabb példa arra, milyen hasznosak az additív gyártómegoldások nagyvolumenű projekteknél, mennyire megkönnyítik és gördülékennyé teszik tervek piaci termékké fejlesztését.

Címkék: sport gyors prototípuskészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr27023599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása