HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással segíti a fogyatékkal élő gyerekeket egy olasz alapítvány

ferenck 2014.12.11. 08:30

A milánói TOG (Together To Go) nonprofit alapítvány (idegrendszeri, kognitív stb.) fogyatékkal élő gyerekek gyógyításával, életkörülményeik javításával foglalkozik. Tevékenységükért komoly elismerésben részesültek: az alapítvány nyerte az AXA biztosító szponzorálta 50 ezer eurós „Nati per Proteggere” (Védelemre született) verseny fődíját. Rászorultakat segítő 241 szervezet, kezdeményezés és magánszemély közül válogatták ki a nyolcas döntő résztvevőit, amelyen a TOG lett az első.

morpheo.jpg

A TOG 3D laboratóriumot épít a díjból milánói központjában. A laborban személyre gyártott speciális ortopéd gyerekcipőket fognak a kifejezetten erre a célra fejlesztett Morpho gépen nyomtatni. A printer része a lábgyógyászattal régóta foglalkozó szakemberek által alapított G-Factory startup rendszerének, amelyhez 3D szkenner és CNC gép is tartozik.

Személyre szabott gyógycipők egyrészt rendkívül költségesek, másrészt sokat segítenek idegrendszeri vagy izomzati betegségek miatt fogyatékkal élő gyerekeken. 3D nyomtatással egy lábbeli nemcsak pontos méretre gyártható, de változtatni is könnyebb rajta, és kicserélni is egyszerűbb.

Címkék: jótékonyság orvosi alapítványok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr536972935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása