HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Remekművek látáskárosultaknak

ferenck 2014.11.12. 11:30

A 3D nyomtatás ígéretes megoldásokat kínál vakoknak és gyengénlátóknak: printelt Braille könyvek tapintható illusztrációkkal, részletes domborzati tárképek, fényképek reprodukciója stb. A technológia sokat segít abban, hogy minél több információhoz jussanak.

Az athéni 3D-EYE startup kétdimenziós képek szkennelését, nyomtatható 3D-s modelleké alakítását kivitelező terméket (szoftvert) fejleszt. Indiegogo kampánnyal igyekeznek támogatáshoz jutni, a prototípust 2016 közepéig szeretnék letesztelni, a kereskedelmi forgalmazást 2016 végén akarják elkezdeni.

A felhőszámítás-alapú platform szkenner komponense megkülönbözteti a képeken látható tárgyak közti távolságot, az előtérben lévőket úgy emeli ki, hogy a nem központi részhez tartozó részleteket is megőrzi. Kihasználja a mélység adta lehetőségeket. A végeredmény reneszánsz művészek, például Donatello reliefjeire emlékeztet. Leírva egyszerűnek tűnik, a valóságban viszont bonyolult és aprólékos munka.

eye.jpg

A 3D-EYE egyértelműen műalkotások közvetlen, fizikai átélésére törekszik. Pontosan ezzel, a vizuális mellett/helyett inkább a taktilis (érintés-alapú) élmény lehetőségével próbál segíteni vakokon és gyengénlátókon segíteni.

A cég a jövőben minél több galériával és múzeummal akar együttműködni, hogy az eredeti alkotásról legyen 3D nyomat is, hogy ne csak lássuk, hanem érezzük is a remekműveket.

A 3D-EYE a művészeteken kívül csomó más területen is alkalmazható: oktatásban, adminisztrációban, egészségügyben. Például a magzatról készült ultrahangból is lehet 3D nyomat.

Címkék: szoftver művészet Indiegogo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr286887711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása