HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gótikus groteszk

ferenck 2014.10.20. 08:30

A gótikus katedrálisok szobraira emlékeztető szörnyfigurák, különös arcok ugyan nem Halloweenre készültek, de a festő és szobrász Dennis Harroun „Off the wall” című alkotásának időzítése tökéletes, a kísértetek, élőhalottak és zombik éjszakáját idézi. (Az „off the wall” kifejezés szó szerinti fordítása „le a falról”; valójában egyedit, nem hétköznapit, különlegeset, szokatlant, őrültet stb. jelent. Michael Jackson áttörő 1979-es szólólemeze is ezen a címen jelent meg.)

hallo1_1.jpg

Harroun szkeccsekkel kezdte, aztán hamar rájött, hogy a bizarr, de szórakoztató fejek jól mutatnak 3D nyomtatásban is. Miután elkészült a modellel, eldöntötte, hogy csiszolt fakeretet használ hozzá, a cím és a művészi szignó pedig (a Shapeways közreműködésével) nyomtatott rézen lesz. A printelést az ősrégi koponyáiról is ismert Offload Studios-szal közösen kivitelezte.

Az alkotási folyamat nem ért véget a nyomtatással. A részleteket hagyományos eszközökkel és módszerekkel, homokkal, festékszóró pisztollyal, epoxigyantával finomította, így nyerte vissza a megálmodott színeket, szemek és szájak így lettek szórakoztatóan groteszkek.

Címkék: szobrászat Shapeways

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr976808131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása