HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Chromat 2015

ferenck 2014.09.29. 08:30

Lassan nem újdonság, hogy divattervezők intenzíven használják a 3D nyomtatótechnológiát. A Chromat stúdió 2015 tavaszi-nyári kollekciója viszont mindenképpen az: nem azért, mert a legtöbb darabot részben nyomtatták, hanem az eredeti, meghökkentő formák, krómhatások (pedig a Chromat név a görög „szín” szóból ered), androidmotívumok, geometrikus hálózatok, gondosan strukturált vonalak miatt. A tervezőket ezúttal a minimalizmusban és a konceptualizmusban is maradandót alkotott Sol LeWitt (1928-2007) amerikai művész falrajzai inspirálták.

chromat4.jpg

Az alapító-tulajdonos Becca McCharen elmondta, hogy hagyományos módszerekkel és anyagokkal nem tudták volna kivitelezni az additív gyártótechnikával létrehozott formákat. Hozzáfűzte, hogy korábbi ruháikkal egyszerűségre törekedtek, könnyű viselni őket, viszont kevesen vásároltak belőlük. Klienseik elvárják tőlük az innovációt és az eredetiséget.

chromat6.jpg

A kollekció azt a világot vetíti előre, amikor online töltjük le a ruhákat, és az öltözékek a test valóságát megfigyelni és hangsúlyozni hivatott adatgépekként működnek. A nyomtatott részek ABS-ből készültek, azt viszont nem árulták el, hogy milyen printeren.

chromat3.jpg

Művészek közül Beyoncé-nek terveztek már ruhákat, de Niki Minaj-en és Madonnán is láttak már Chromat-darabokat.

chromat1.jpgchromat7.jpgchromat5.jpgchromat2.jpg

Címkék: divat innovátorok ABS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr136739157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása