HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Holdkőzet a Burning Man-re nyomtatott jegygyűrűben

ferenck 2014.09.10. 08:30

Nyár vége, Fekete Szikla Sivatag, Nevada, Burning Man, ellenkultúra, törzsi elektronikus zene – a világ egyik leghíresebb fesztiválja kapcsán aligha asszociálunk a 3D nyomtatásra. Pedig most már lehet, hiszen egy ottani különleges esküvőn a boldog férj, Andrew Johnstone, 52 éves skót designer méretre készített fehérarany gyűrűvel lepte meg élete párját. A gyűrű azonban nemcsak ezért egyedi, hanem mert egy 0,32 grammos holdkőzetet (tranquillityite) dolgoztak bele.

burningman1.jpg

Az egyhetes fesztivál végén minden évben rituálisan elégetett figurát, a közel 35 méter magas Burning Mant idén Johnstone tervezte; kedvesével a monstrum lábainál fogadtak örök hűséget egymásnak.

Johnstone-t a tavalyi Burning Man ihlette meg – az akkor lángba borított alak kicsi meteoritdarabot is tartalmazott. Eszébe jutott, hogy menyasszonya természettudományokat tanít, és míg egy sima gyémántgyűrűre esetleg felesleges kiadásként gondolna, igazi holdkőzettel viszont rögtön más a helyzet. Hawaii-on felvette a kapcsolatot egy, a 2013-as Burning Manről ismert meteorkő-árussal, megvett tőle egy regolitdarabot, ami egy, 2006-ban a Holdról aláhulló meteorról esett le.

burningman2.jpg

„Egyike azon kevés holdi regolitmintáknak, amelyek nem a NASA-nál vannak” – büszkélkedett Johnstone.

Hawaii után megkereste a Mind2Matter ékszerészcsoportot, a gyűrűt együtt tervezték Sketchup és Maya szoftverekkel.

Címkék: zene űrkutatás ékszer NASA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr996683803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása