HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Abszint, modernista szakácsművészet, 3D nyomtatás

ferenck 2014.08.26. 08:30

Különleges eseménnyel ünnepelte a 2011-ben bezárt, több alkalommal a világ legjobbjának megválasztott katalán étterem, a ma alapítványként működő El Bulil az alapító Ferran Adriá, a legendás séf új könyvét. A molekuláris gasztronómia egyik fő képviselőjét 50 fogásos menüsorral köszöntötték. Ízek és étkezés modernista, még inkább posztmodern harmóniáját megteremtve, az ételsort tudományosan készítették elő. A 3D nyomtatásról sem feledkeztek meg.

Francisco Migoya séf a 3D Systems Sugar Labjával együtt találta ki, hogy az ünnepi abszintot nem akárhogy fogják szervírozni. Az igen erős alkoholtartalmú ital édesítésére, hígítására használt kockacukrot ChefJet Pro cukornyomtatóval készítették el. Gaudi munkáira emlékeztető szobor lett a végeredmény, amivel az abszint is biztos jobban lecsúszott a kiszáradt torkokon.

abszint.jpg

Hogy még teljesebb legyen az esztétikai élmény, Migoya és a 3D Systems Gaudi és Dali tervezte kilincsek, valamint a barcelonai járdák klasszikus mintázatai által inspirált kerámiakanalat találtak ki a cukorszoborhoz.

Címkék: gasztronómia cukor 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr866634297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása