Különleges eseménnyel ünnepelte a 2011-ben bezárt, több alkalommal a világ legjobbjának megválasztott katalán étterem, a ma alapítványként működő El Bulil az alapító Ferran Adriá, a legendás séf új könyvét. A molekuláris gasztronómia egyik fő képviselőjét 50 fogásos menüsorral köszöntötték. Ízek és étkezés modernista, még inkább posztmodern harmóniáját megteremtve, az ételsort tudományosan készítették elő. A 3D nyomtatásról sem feledkeztek meg.
Francisco Migoya séf a 3D Systems Sugar Labjával együtt találta ki, hogy az ünnepi abszintot nem akárhogy fogják szervírozni. Az igen erős alkoholtartalmú ital édesítésére, hígítására használt kockacukrot ChefJet Pro cukornyomtatóval készítették el. Gaudi munkáira emlékeztető szobor lett a végeredmény, amivel az abszint is biztos jobban lecsúszott a kiszáradt torkokon.
Hogy még teljesebb legyen az esztétikai élmény, Migoya és a 3D Systems Gaudi és Dali tervezte kilincsek, valamint a barcelonai járdák klasszikus mintázatai által inspirált kerámiakanalat találtak ki a cukorszoborhoz.