HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Saját műkezet nyomtatott egy portlandi diák

ferenck 2014.08.21. 11:30

Jordan Nickerson, az Oregoni Egyetem informatikaszakos hallgatója bal kéz nélkül született. Családja és ő is túl drágának és túl sutának tartották a kereskedelmi forgalomban beszerezhető műkezeket, ráadásul több annyira kampószerű, hogy még félelmet is kelt. Használatuk bonyolult, az egész test kell hozzá, és 2-5 ezer dollár közötti összegbe kerülnek – magyarázza Nickerson.

Nemrég viszont minden megváltozott. Egyik barátja megismertette a 3D nyomtatással, és talált is egy nyomtatható műkéz-modellt. Az ingyen használható modellt ugyan nem rá találták ki, de személyre szabta, és több mozdulatra képes vele: az olcsó műanyagból nyomtatott műkéz ujjait ökölbe tudja szorítani, képes megfogni vele kisebb tárgyakat stb. Használata is egyszerűbb, mint a többi műkézé.

nickerson.jpg

Egyik egyetemi társával el is határozták, hogy minél több rászorulóhoz juttatják el a nyomtatható kezet. Megalapították a beszédes nevű GRASP (megmarkol, megragad) céget, jelenleg közösségi és egyéb támogatással igyekeznek pénzt gyűjteni a folytatáshoz, hogy 2015 elején már el is adhassanak nyomtatott műkezeket, legyen mobilalkalmazás, a honlapon található modellt minden egyes megrendelő saját méretére igazíthassa. Az ár nagyjából 300 dollár lesz, Nickerson minden egyes eladott darab után ingyen adományoz majd egyet szegényebb országok rászoruló gyerekeinek. Hosszabb távon terméküket mindenhova el akarják juttatni.

Címkék: orvosi műanyag művégtag

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr876621247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása