HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

1800-as évek stílusa nyomtatott fényképeken

ferenck 2014.08.07. 11:30

A szobrászattól a divatig, konceptuális munkáktól a robotikáig, sok művész él a 3D nyomtatás adta lehetőségekkel. A fotográfiával kapcsolatban viszont csak ritkán lehet olvasni, hogy valaki alkalmazná a technológiát, kreatívan, a képhez hozzáadott új értéket teremtve pedig pláne nem.

A floridai Sandra Canning a kevés kivétel egyike. Fotográfiát és egy hagyományos művészi formát, a litofániát, annak is a 19. század eleji változatát hozza közös nevezőre.

A litofán eredetileg vékony vagy átlátszó porcelánra vésett vagy öntött alkotás, ami csak akkor látható jól, ha egy fényforrás megvilágítja. A fényviszonyok változásával a kép is megváltozik. 3D hatású, és főként ezért teljesen más, mint a kétdimenziós metszetek vagy a dagerrotípiák.

A 3D nyomtatást korábban csak hírből ismerő Canning folyékony fehér műgyantából Form 1-en és más SLA printereken „önti ki” litofánjait. FDM eljárással kezdte, de nem vált be, ezért váltott SLA-re. Sikerrel járt, fényképeit hamisítatlan 3D-s művekké lényegítette át.

lito1.jpglito2.jpglito3.jpg

Címkék: fotográfia SLA FDM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr906517379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása