HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Vasember egyenruhája

ferenck 2014.07.23. 08:30

Az amerikai hadsereg vállalatokkal (Lockhead Martin, General Dynamics, Raytheon) és egyetemekkel közösen fejleszti a Vasemberre (Iron Man) emlékeztető, csúcstechnológiákkal felszerelt golyóálló védőöltözéket, a TALOS-t (Tactical Assault Light Operator Suit). Az egész testet megvédi, elődeinél elvileg könnyebb (de egyáltalán nem könnyű), beépített, beágyazott informatikai rendszerei sokkal jobban teljesítenek az embernél. Valósidejű harctéri információkat szolgáltató antennái és a számítógépei növelik a katona helyzetfelismerését; fejlesztésüknél szem előtt tartják a felhasználóbarát szempontokat.

ironman_1.jpg

Az exoskeletonokra hasonlító egyenruha megváltoztathatja az amerikai hadviselést. A fejlesztésben több hollywoodi film, például a Vasember, a Robotzsaru és az Avatár ruháit tervező Legacy Effects is részt vesz. Jelenleg a prototípus részeit nyomtatják. Három változatot javasoltak, amelyeket a Pentagon tesztel.

ironman2.jpg

Az eredeti tervek szerint 2018-ban kezdik el a védőöltözék tömeges gyártását. A Wall Street Journal 181 kilóra saccolja, aminek jelentős részét elemek, akkumulátorok képezik. Nyilvánvalóan sokat módosítanak még rajta, hiszen ekkora tömeggel egyetlen katona se lenne mozgékony.

Címkék: hadügy védőfelszerelés Hollywood

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr926485409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása