HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott cipellők az Amszterdami Divathétre

ferenck 2014.07.03. 08:30

A divat a 3D nyomtatás egyik legizgalmasabb alkalmazási területe. A tervezők egyre nagyobb potenciált látnak a technológiában, részben vagy teljesen printelt darabjaik már a kényelmi szempontoknak is megfelelnek.

Két holland, a főként lábbelikkel foglalkozó Chris van den Elzen és a divattervező Judith van Vliet EXCIDIUM cipőkollekcióját elhagyatott, pusztulásnak indult, lakatlanságuk miatt mohákkal és gombákkal benépesülő épületek inspirálták. Ezek az önálló életet élő épületek tele vannak természeti hatásokról árulkodó különleges díszítőelemekkel – vélik az alkotók.

cipo1_2.jpg

Van den Elzen felvette a kapcsolatot egy helyi stúdióval és 3D nyomtatásspecialista Peggy Bannenberggel. A 3D szkennelésnek és modellezésnek egy amszterdami „maker-tér”, az iFabrica műhely adott otthont.

cipo2_2.jpg

A printeléshez Ultimaker gépet és a ColorFabb faalapú WoodFill nyomtatószálát használták. A WoodFill 20 százaléka újrahasznosított fa, amelyet polimer kötőanyaggal kevernek össze. Úgy néz ki és szagra is olyan, mint az igazi fa. Nagyjából úgy kell megmunkálni is. Az eredmény: a cipők abszolút természetesnek tűnnek, ráadásul kialakításuknál nemcsak arra törekedtek, hogy mutatósak legyenek, hanem a kényelmes viseletre is.

cipo3_1.jpg

A kollekciót július 11-én, az Amszterdami Nemzetközi Divathéten mutatják be.

Címkék: divat fa cipő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr806458223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása