HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az FBI és a 3D nyomtatás

ferenck 2014.07.02. 11:30

Az FBI 2003-ban alapított Terrorista Robbanóeszközök Elemzőközpontja (TEDAC) többek között a házilag készített, általában nagy rombolást okozó pokolgépeket, katonai rövidítésben IED-ket (improvised explosive devices) vizsgálja. Különösen Irakban és Afganisztánban azonosított sokat.

fbi1.jpg

A központ célja az IED-veszély teljes megszűntetése. Szorosan együttműködik partnerügynökségekkel, tervezőcsoportokkal, bombagyártókról és kereskedőkről tájékoztatja őket, kifinomult hírszerző technológiával begyűjtött tudományos és technikai adatokat oszt meg velük.

fbi2.jpg

A technikai megoldásokat és az elemzésre használt eszközöket hamarosan egy Objet 24 3D nyomtatóval bővítik – jelentette be a napokban a TEDAC. Vizsgálni fogják, hogy a 3D printing milyen szerepet játszhat, játszhat-e egyáltalán szerepet a pokolgép-gyártásban. Már létező bombákról is akarnak prototípusokat készíteni vele. További részleteket nem közöltek.

Címkék: fegyver terrorizmus Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr916452543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása