HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Poliamid testcsakrák

ferenck 2014.05.15. 08:30

A 3D Systemsszel közösen készített karórákról ismert New York City székhelyű design- és divatcég NOOKA ezúttal egy másik fontos szakterületi szereplővel, a 3D printing szolgáltatásokat nyújtó i.materialize-zal működik együtt.

nooka5.jpg

ZONAL projektjüket a hinduizmus Védákig visszavezethető, az ősi tanítás szerint bolygókkal is kapcsolatban álló hét testcsakrája ihlette meg. A zónák (alap, mozgás, alkotás, mag, szív, fej, álom) a csakráknak felelnek meg, a designerek mindegyikhez egy-egy konceptuális darabot terveztek. A munkák az adott zóna kiterjesztését, a világgal való kapcsolatát hivatottak ábrázolni. Valahogy úgy, mint ahogy McLuhan látta az agy-számítógép párhuzamot.

nooka1.jpg

Hármat SLS 3D nyomtatással kiviteleztek.

nooka2.jpg

A holland Rem D. Koolhaas poliamid lábbelije inkább hasonlít felhőkarcolóra, mint cipőre. Az alapzónát jelképező alkotás építészet és divat találkozása, és azt a kérdést feszegeti, hogy „mitől cipő egy cipő?”

nooka3.jpg

Luca Nichetto és Lera Moiseeva áttetsző műgyanta és poliamid keverék „Kozmikus hírnöke” 360 fokos kamera segítségével történő virtuális űrutazás.

nooka4.jpg

Joe Doucet „Selfie tükörkamerája” emberi lényegünkre – a „magra” – reflektál: kik vagyunk, hogyan érzékeljük magunkat?

A munkák (ZONAL –Extending the Body and Mind) a május 16. és 19. közötti WantedDesign Show-n tekinthetők meg New Yorkban.

Címkék: design divat művészet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr986165743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása