HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mazzo di Fiori és a következőgenerációs 3D nyomtató

ferenck 2014.05.07. 08:30

A munkáiban a „harmadik ipari forradalom narratíváit” megjelenítő amerikai, többek között különleges maszkjairól ismert Joshua Harker egyike a 3D nyomtatást alkotói arzenáljukba beépítő leghíresebb művészeknek. Úttörő és vizionárius, folyamatosan kísérletezik az additív megoldások lehetőségeivel, határaikat feszegeti.

mazzo1.jpg

Az elmúlt másfél évben teljesen új 3D nyomtatótechnológiát dolgozott ki, amiről azt nyilatkozta, hogy nem „egy sokadik FDM/RepRap vagy DLP projekt.” Nyomtatójáról annyit lehet tudni, hogy sokféle anyaggal dolgozik (multi-material): szabvány műanyagokkal (ABS, PP, PE, PS, PVC, akril, nejlon), elasztomerrel (rugalmas polimerrel), viasszal, grafénnal és az áramkörök printelését támogató más vezetőképes matériákkal. A jelenlegi nagyfelbontású ipari szabványokkal azonos minőségre, sőt, potenciálisan akár kétszer többre képes, mint a legjobb gépek. Plug & play elven, óránkénti 25 milliméteres sebességgel működik. Tervezett ára ezer dollár alatt lesz.

mazzo2.jpg

Kutatásfejlesztései folytatásához – az „Első Fázishoz” (PHASE 1) – Kickstarter-kampánnyal próbál további támogatáshoz jutni. Az adakozók legújabb munkájából, az „ellentétes erők harmóniáját és szépségét ünneplő, környezeti yin és yang” poliamid virágszobor Mazzo di Fioriból kapnak egy-egy (kisebb) példányt.

Címkék: művészet nyomtatók innovátorok Kickstarter nyomtatóanyagok

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr916127619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.05.08. 09:34:55

Írhatnál valami saját szöveget néha. Az egész poszt karótnyelt, magyartalan fordítás.
süti beállítások módosítása