HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Óceánra vigyáz a nyomtatott robotraj

ferenck 2014.03.26. 11:30

A CoCoRo (Kollektív Kognitív Robotok) negyven miniatűr tengeralattjáró robotból álló, komplex feladatokat együtt kivitelező csapat. Tevékenységük a mesterségesintelligencia-kutatásból jól ismert rajintelligencián (swarm intelligence) alapul, ami az ő esetükben annyit jelent, hogy a sok apró gép csoportos tevékenysége hatékonyabb és olcsóbb, mintha egy nagyon fejlett robot tenné ugyanazt. Az eddigi legnagyobb robotrajként technológiatörténelmet író CoCoRo tökéletesen helyettesítheti a magányos vízalatti autonóm járműveket, az UAV-ket.

cocoro1.jpg

Az uniós projekt végső tesztjére szeptemberben kerül sor. Magukat a 25 centméter hosszú robotokat 3D nyomtatással készítették a Pisai Egyetemen. Logikus okokból: a technológia gyorsabb és olcsóbb, mint a hagyományos megoldások.

cocoro3.jpgcocoro2.jpg

A gépek érzékelőik segítségével végzik munkájukat, és kommunikálnak egymással. A kommunikáció háromféleképpen történik: hanggal, kék LED-fénnyel és az élővilágból, halaktól ellesett „bioelektromos mezőkön” keresztül.

Címkék: robot alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr595878866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása