HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gyors növekedés a fémnyomtatásban

ferenck 2014.02.26. 11:30

Peter Misek, a Jefferies nemzetközi befektetőbank elemzője a február 12. és 15. közötti New Yorki 3D Printshow apropóján, „helyzetjelentést” írt a 3D nyomtatás jelenéről, amelyben közeljövőbeli trendeket is felvázolt.

15 kiállítót keresett meg, és megállapította: problémát jelentett számukra megfogalmazni, hogy mitől egyedi a printerük, mennyiben tér el a többitől. Arra a következtetésre jutott, hogy a fogyasztói piac egyrészt jelentősen bővül, másrészt a gépek működésükben és a rajtuk készített darabok minőségében is nehezen különböztethetők meg egymástól. A kínai gyártók nyomtatói például hiába olcsóbbak, minőségüket nehéz megítélni. Misek szerint ez a tény is közrejátszik abban, hogy az alacsonyabb árazás egyelőre nem tűnik azonnal megoldandó problémának.

isense_1.jpg

Úgy véli, hogy a fémporral dolgozó printerek, a fémnyomtatók gyorsabban fognak fejlődni a következő években, és a piacuk is dinamikusabban növekszik, mint a többi gépé. Ebben a folyamatban központi szerep juthat a General Electricsnek (GE) és több más, hasonló kaliberű cégnek. A jelenleg Arcam, EOS és SLM nyomtatókat használó, 3D Systems és Concept Laser gépeket pedig tesztelő GE bejelentette: komoly befektetéseket eszközöl a szakterületen, sok nyomtatott résszel fog dolgozni.

jovo2.jpg

A 3D printereknek viszont több területen, elsősorban a nyomtatási sebességben kell fejlődniük. A technológia egyre több iparágat hódít meg, a tömegtermelést is forradalmasíthatja, a szükséges további fejlesztések azonban időigényesek.

Címkék: trendek fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr835832328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása