HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Huszonhat százalékkal nőtt a fémnyomtató-piac 2022-ben

ferenck 2024.01.05. 08:00

A VoxelMatters Research beszámolója alapján a fémalapú 3D nyomtatás piaca mintegy 2,85 milliárd dollár bevételt generált 2022-ben. Éves összehasonlításban, ez a szám huszonhat százalékos növekedést jelent 2021-hez képest, és jelzi is egyben a szektor jelentőségét.

A bevételek több mint fele a 3D hardverből, a technológiai fejlesztésekből származnak. Ezt követik a szolgáltatások és az anyagok, míg az üzleti szektorok közül egyértelműen a légjármű-ipar volt a befutó.

3dnyomtatas_metal0_1.jpg

Ha a növekedés ugyanebben a tempóban folytatódik, a piac 2032-re elérheti a negyvenmilliárd dollárt.

A tanulmányhoz a fémnyomtatásban dolgozó, négyszáznál több vállalattal, köztük 3D felszerelés-gyártókkal, anyagfejlesztőkkel, szolgáltatókkal végeztek felméréseket. Az anyagot 170-nél több táblázat és grafikon illusztrálja, és olyan szektorokat mutat be, mint az autógyártás, az egészségügy, a légjármű-ipar, az energetika vagy a fogyasztói javak, miközben a fémnyomtatásról is átfogó képet ad.

3dnyomtatas_metal_2.jpg

A légjármű-ipar vezető szerepében semmi meglepő nincs. A szektor gyorsan, az elsők között átvette a technológiát, és ma már a szerszámkészítésben, a prototípuskészítésben és végtermékek gyártásához, tehát az ipari tevékenységek minden szintjén egyaránt alkalmazza. Vezető vállalatok, mint az Airbus és a Boeing speciális központokat is nyitottak.  

Megsüvegelendő, hogy a szerzők kevésbé ismert gyártófolyamatokra, például a hidegfúvásra és a súrlódásos keverőhegesztésre összpontosítottak. Az volt a céljuk, hogy megmutassák: a fősodornak számító poralapú megoldásokon kívül is léteznek jól működő fémnyomtató-technológiák.

Egyes problémákra, például folyamatok és anyagok hitelesítésére gyors megoldásokat kell találni, de a fejlődés ennek ellenére dinamikus, a piac pedig egyre érettebb.

Hála az EOS, a Trumpf, az SLM Solution és más cégek tevékenységének, Németország a fémnyomtatás egyik úttörője, újításai különösen a lézer-olvasztásos porágyas folyamatokban kiemelkedőek. Ázsiában a kínaiak elsősorban porágyas technikákat használnak, míg Japánban inkább az irányított energialerakásra (DED) fókuszálnak.

A piacot az Egyesült Államok vezeti, a helyi piac nagyon aktív és dinamikus, ami persze cseppet sem véletlen, mert a főszereplők nemzetközi nagyágyúk. 

Címkék: trendek fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1218283833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása