HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Klasszikus számítógépes játék nyomtatott változatban

ferenck 2013.11.25. 14:30

Az eredetileg Atarira írt, 1983-ban megjelent Archon (The Light and the Dark), egy sakkszerű táblás játék – amelyben a csatákat is a userek vívják – a Commodore 64 korszak egyik „sztárja” volt. A Free Fall Associates fejlesztette, az Electronic Arts forgalmazta. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy több remake készült, 2009-ben iPhone-ra is megírták, 2010-ben pedig Windowsra jött ki az Archon: Classic. 1996-ban a Computer Gaming World szaklap minden idők huszadik legjobb játékaként rangsorolta.

archon1.jpg

A retrojátékok és a 3D nyomtatás iránt egyaránt érdeklődő svéd Jimmy Wilhelmsson eldöntötte: 3D nyomtatással elkészíti az Archon fizikai változatát. A modelleket Qubicle Constructorral hozta létre, a figurákat eredeti színükben, sárgában és kékben printelte ki egy MakerBot Replicator 2X-en.

archon2.jpgarchon3.jpg

„Gyönyörűek” – jelentette ki Jon Freeman, az eredeti Archon tervezője.

A 3D-s modellek tervrajzait Wilhelmsson a Free Fall Associates hozzájárulásával közzé is tette a Thingiverse-en, így a figurák – egyelőre tábla nélkül – letölthetők, nyomtathatók.

Tábla itt tölthető le hozzá.

Címkék: játék MakerBot Thingiverse játékfigurák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr25654086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása