HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Futurisztikus nyomtatott ruhák egy népszerű videojátékban

ferenck 2023.02.14. 08:00

Az egyik legnagyobb játékgyártó, a Ubisoft (Assassin’s Creed, Far Cry, Rabbids stb.) népszerű és immáron tizennégy éves Just Dance-ében a gamer mozgásérzékelővel követi a képernyőn látható edzőt, így kerülve legközelebb a valódi mozgáshoz. Az edzők arctalanok és természetesen virtuálisak, viszont egyvalami, a hihetetlen ruhák közösek bennük.

A Ubisoft 3D nyomtatással akarta növelni a felhasználói élményt. 2009-ben Wii-vel kezdték, a mindenféle konzollal játszható mostani, tizennegyedik változatban, az élményt fokozandó, 3DP-vel segítettek futurisztikus ruhadarabok létrehozásában.

3dnyomtatas_ubisoft.jpg

A tánctanárok pontos mozgásához a fejlesztőknek valódi táncosokat kellett zöld képernyő előtt felvenniük, a mozgásokat a játékban animálják, azaz a táncosoknak ugyanolyan extravagáns ruhákat kellett viselniük, mint az általuk megszemélyesített karaktereknek.

A gyártó kitalálta, hogy a 3D nyomtatás az ideális technika a Just Dance 2023 főgonosza, Night Swan (Éjszakai Hattyú) ruhája kivitelezéséhez. Úgy kellett megtenniük, hogy markánsan kiemeljék, mennyire negatív alakról, rossz arcról van is szó.

3dnyomtatas_ubisoft1.jpg

Hosszú, lebegő köpenyszerűségét, testdresszét háromszáz egymástól független, mozgatható toll borítja. A tervet additív gyártással és lézervágással váltották valóra.

3dnyomtatas_ubisoft0.jpg

Nem most alkalmazták először a 3D nyomtatást. A 2021-es változatban printelt kézprotézissel és mellkas-lemezzel igyekeztek elérni a retrofuturista élményt. Magát a technológiát, a 3DP eljárást viszont egyik esetben sem pontosították, viszont egyértelműen polimerrel dolgoztak, és mivel a keményebb anyagok sebeket okozhatnak a táncosnak, valószínűleg valamilyen fotopolimerizációs technikát, például SLA-t alkalmazhattak.

Az eredménnyel kifejezetten elégedettek.

Címkék: játék polimer játékfigurák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2018046382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása