HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újabb nyomtatott zene

ferenck 2013.11.21. 08:30

A Bloc Party angol indie rockzenekar frontembere, Kele Okereke a szárnyait bontogató énekesnővel, Bobbie Gordonnal készített közösen egy számot. A „Down Boy” a Bacardi zenéket mentoráló Beginnings projektjének keretében jelenik meg és lesz megvásárolható, de csak kizárólag a világ első pop-up 3D printing lemezboltjában, egy londoni shopban, ami két nap, december 13-án és 14-én lesz nyitva. (A pop-up boltok hirtelen feltűnő, aztán ugyanolyan gyorsan el is tűnő árusítóhelyek.)

lemez1.jpg

A kislemez különlegessége, hogy 3D nyomtatással készült. Az alkotók érdeklődéssel várják az eredményt. A bemutatót december 12-én parti előzi meg. A bevételt jótékonysági – zeneterápiai – célokra fordítják.

lemez2.jpg

A Down Boy nem az első printelt zene. Az év elejének egyik szenzációja volt, hogy a fizikai interfészek kutatásával foglalkozó Amanda Ghassaei rájött, miként lehet 3D printerrel digitális audiófájlokból 33 rpm-es nyomtatott bakelitkorongokat készíteni. Távolról sem tökéletes, de hallgatható muzsika lett az eredmény.

Jóstehetség nélkül elmondható: ez csak a kezdet, folytatása következik.

Címkék: zene gazdaság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr485646290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása