HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

DVD-ket tömörít a nyomtatott robot

ferenck 2013.09.10. 08:30

Az arizonai Andy Ayre jellegzetes problémával szembesült: felesége 15 éve gyűjt DVD-ket, és annyi van már belőlük, hogy nincs elég helyük rá. Úgy döntött, médiaszerverre rippeli őket. A rippelés lényege egy fájl tömörítéssel valamilyen más fájllá, például videóból DVD-képfájllá alakítása. A folyamat meglehetősen lassú, a számítógépbe óránként más lemezt kell betenni stb. Ayre-nek egy idő után elege lett belőle, és könnyebb, automatikus megoldást próbált találni.

jack1.jpg

Mivel nemrég vásárolt egy 3D nyomtatót, elhatározta, hogy megtervez és kiprintel egy robotot, ami a munka bizonyos részeit elvégzi helyette. A gépet Rippelő Jack-nek, angolul Jack the Rippernek, azaz a legendás gyilkosra utalva Hasfelmetsző Jack-nek nevezte el. (A „rip” eredeti jelentése: hasad, hasít, szétbont, felvágja valakinek a hasát.)

Az egykarú robothoz két tálca is tartozik, azokba teszik a lemezeket. A kar a legfelső lemezt az egyik, a „bemenő” tálcára, majd a lejátszóba helyezi. A rippelés után a másik, a „kijövő” tálcára rakja.

jack2.jpg

A robotot egy (hitelkártya-méretű) Raspberry Pi számítógép, a rippelést öreg laptop kontrollálja. A laptop kb. 75 perc alatt végez 1 lemezzel. Ayre a „bemenő” tálcát 24 DVD-re tervezte, így feldolgozásuk nagyjából 28 órát vesz igénybe. A teljesítmény a használt számítógép függvényében növelhető.

A nyílt forráskódú Jack the Ripper részletes leírása itt található.

Címkék: robot alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr505504942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása