HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Zeus: minden 3D funkció egy gépben

ferenck 2013.08.22. 08:30

A Dél-kaliforniai Egyetem (Los Angeles) két hallgatója, Kai Chang és Jens Windau által alapított AIO Robotics startup új innovatív 3D gépet fejleszt. A cég neve árulkodó: az AIO az „All-In-One” (minden egyben) rövidítése – a szerkezet, a Zeus 3D szkennelésre, printelésre, másolásra és faxküldésre egyaránt alkalmas.

zeus1.jpg

7 colos érintőképernyője van, az ARM-alapú beépített számítógép miatt nem kell desktop géphez csatlakoztatni. Az eddigi legnagyobb, egy extrúderrel elért felbontás 100 mikron, de a fejlesztők opcióként kettő vagy több extrúdert is kínálnak, és dolgoznak a pontosabb nyomtatáson.

zeus2.jpg

A számítógép, miután feldolgozta, a számítási felhőbe (cloud computing) tölti fel a szkennelés adatait. A fejlesztőket többen kérdezték, hogy a végleges 3D változat miért nem helyben készül el. Válaszuk egyértelmű volt: a felhő olcsóbb és gyorsabb is. A gép egyébként internet nélkül is szkennel, nyomtat és másol, opcionális hardverrel pedig elérhető a felhőben elért feldolgozási sebesség.

zeus3.jpg

Az AIO Robotics egyelőre csak annyit árult el Zeus áráról, hogy olcsóbb lesz, mint a MakerBot Replicator és Digitizer együtt. Nyílt forrású (open source) csomagot is kínálni fognak; a Kickstarteren szeptember 4-én indul a közösségi anyagi támogatást célzó kampány.

Címkék: szkennelés nyomtatók Kickstarter MakerBot

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr985469981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása