HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott csuklósín

ferenck 2013.08.08. 11:30

A Los Angelesi Kaliforniai Egyetem Építészet és Várostervezés Iskolájának három hallgatója csuklósín nyomtatására dolgozott ki eljárást. Az exoskeletonra, külső vázra emlékeztető szerkezet 3D szkennerrel és printerrel történő elkészítését a Thaiföld-Mianmar határon dolgozó orvosok munkája ihlette meg.

exo1.jpg

Az egyénre, a tényleges csontszerkezetre szabott, erős sínekkel ugyanis azonnali orvosi segítség nyújtható kisebb, de annál zavaróbb sérülések, sebesülések után. A szerkezet sűrűsége a sebesülés függvényében változik: a sérülés közvetlen közelében nagyon masszív, távolabb viszont lyukacsosabb, hajlékonyabb. Ahol kell, ott kemény, máskülönben könnyű. Ráadásul az egész sín sokkal levegősebb, mint a használatban lévők.

exo2.jpg

A technológia a fejlődő világban különösen hasznos lehet. A távoli területek ugyanis a fejlett országok síngyártóitól függenek, a jelenlegi megoldás nemcsak idő- és pénzigényes, hanem a szállítás is sokáig tart. Problémát jelenthet, hogy az új sín szelektív lézeres szinterezéssel készül, amihez a nyomtatók és a nyomtatóanyagok is drágák, plusz a gépek állandó karbantartást igényelnek.

Címkék: orvosi szelektív lézeres szinterezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr35450128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása