HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Tervrajzok lejárt szabadalmakból

ferenck 2013.08.07. 11:30

Szabadalmi hivatalok archívumaiban az oltalmat már rég nem élvező gyönyörű 19. és korai 20. századi tárgyak tervrajzai porosodnak: kalaptartóké, sakktábláké, virágállványé stb. De nemcsak a tervrajzok, hanem fizikai modellek is: New Yorkban például 1790 és 1880 között minden tárgyról megköveteltek egy másolatot. Martin Galese helyi ügyvéd élt a lehetőséggel, és a muzeális kincsek egy részét 3D-s tervfájllá alakította.

patent3.jpgpatent4.jpg

„Ügyvédként sok szabadalommal van dolgom, és a 3D nyomtatás lehetőségei is megihlettek. A lejárt szabadalmak egy része igazi remekmű, művészi munka. Teljesen egyértelmű volt a válasz, amikor azon gondolkoztam, hogy mit modellezzek. Öreg szabadalmakat! Az új technológiákkal életet lehelünk a múlt zseniális ötleteibe” – nyilatkozta Galese.

patent1.jpgpatent2.jpg

Néhány elfeledett találmányt tervrajzokkal és CAD-modellekkel együtt „Patent-able” („Szabadalom-képes”) címmel feltett a Tumblr közösségi oldalra, valamint a Thingiverse honlapjára is, ahonnan tetszés szerint letölthetők és kinyomtathatók.

Címkék: design szabadalom CAD Thingiverse

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr705447883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása