HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hackelés nyomtatott Apple-klón töltővel

ferenck 2013.08.06. 11:30

A Georgia Technológiai Intézet egyik kutatócsoportja (Billy Lau, Yeongjin Jang és Chengyu Song) bemutatta, hogyan heckelhető meg néhány percen belül egy iPhone vagy egy iPad. A kalózkodáshoz az Apple-töltőkhöz hasonló, nyomtatott Mactans töltőt használtak. A fehér dobozba egy (nyílt forráskódú) BeagleBoard mikroszámítógépet tettek, amelyen Linux szoftver futott. (Egyébként az Apple-gépek az akkumulátoron keresztül is megtámadhatók.)  

A legbiztonságosabbnak hitt mobil oprendszer, az iOS kurrens változatával működő készülékek sebezhetőségét Facebook-alkalmazással szemléltették. Amikor a user az iPhone-t vagy az iPad-et összeköti a Mactans-szel és begépeli a PIN-kódot, a töltő a Facebook appot malware-re cseréli. Innentől kezdve a gyanútlan felhasználó összes tevékenysége monitorozható: a trójai jelszavakhoz, screenshotokhoz, telefonszámokhoz, üzenetekhez, hívásokhoz és az online vásárláshoz szükséges fiókokhoz egyaránt hozzáfér.

hack.jpg

Rossz hír, hogy bármely más alkalmazás ugyanígy lecserélhető. A malware az iOS 7 bétaverziója kivételével a mobil operációs rendszer jelenleg használatban lévő összes változatán működik.

A kutatók értesítették az Apple-t, az „almás cég” megköszönte munkájukat, és jelezte, hogy az iOS 7 következő bétaváltozatán korrigálják a problémát. Aggodalomra ad okot, hogy a töltőt kevés pénzből, rövid idő alatt dobták össze. Magyarán, nagyobb idő és anyagi ráfordítással, sokkal komolyabb kár is okozható.

Címkék: biztonság iPad iPhone

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr405446411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása