HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással a méhnyakrák ellen

ferenck 2013.07.26. 08:30

A földkerekség harmadik legtöbb, a WHO adatai alapján évente 275 ezer halálesetért felelős ráktípusa a méhnyakrák. A betegség főként (az esetek 88 százalékában) a fejlődő országokban szedi áldozatait.

A Johns Hopkins Egyetem (Baltimore) nonprofit egészségügyi szervezetei, a Jhpiego és a Momo Scientific biomérnökei 3D nyomtatótechnológiákkal létrehozták egy, a használatban lévőknél sokkal olcsóbb és hatékonyabb méhnyakrák-ellenes eszköz prototípusát. A CryoPop szárazjéggel fagyasztja le a rákhoz vezető méhnyaki elváltozásokat. Mivel az üdítőcégek jóvoltából a fejlődő országokban (a különösen érintett afrikai államokban és Indiában) is nagymennyiségű szárazjég áll rendelkezésre, a hozzáférés nem okozhat problémát.

CryoPop.jpg

Az eszközt a Johns Hopkins Biomérnöki Laboratóriumában nyomtatták ki, de a printer nem felelt meg a specifikációknak, így a folytatásban a marylandi Potomac Photonics Projet HD 3000 Plus (3D Systems) gépét használták. Az eredménnyel elégedettek, a CryoPop-ot most tesztelik.

Címkék: orvosi 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr55426375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása