HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Karkötősített érzelmek

ferenck 2013.07.16. 08:30

A Makoo olasz startup létrehozott egy online platformot, ahol módunkban áll érzelmeinket, szavainkat egyedi ékszerekké alakítani. Semmi más nem kell tenni hozzá, csak rögzíteni egy rövid üzenetet. A hangok és a szavak hozzák létre a később 3D nyomtatással kivitelezett tárgyak (karkötők, gyűrűk, nyakkendőrögzítők, mandzsettagombok stb.) formáját.

makoo1.jpg

Először válasszuk ki az ékszertípust, majd üzenetünkkel tegyük egyedivé. A szoftver érzelmeinkhez passzoló formát dolgoz ki, lehetővé teszi a paraméterek (szélesség, hosszúság, csavarodások stb.) megváltoztatását, és ugyan csak virtuálisan, de fel is próbálhatjuk új karkötőnket stb. Az üzenethez kapcsolódó információkat tartalmazó QR-kód beágyazása sem probléma. Végül kiválasztjuk az anyagot, és az ékszer máris nyomtatható.

A szoftver próbaváltozata szeptembertől lesz hozzáférhető a Makoo honlapján, a platform pedig 2014 januárjában indul hivatalosan.

makoo2.jpg

A projekt harmadik lett az olasz startupok tevékenységét díjazó, június végén Rómában rendezett InnovAction Lab 2013-on. A 120 résztvevőből nyolc jutott a döntőbe. A zsűri száznál több személyből – befektetőkből, „üzleti angyalokból”, inkubátorházak üzemeltetőiből, szakmai tanácsadókból – tevődött össze.

Hosszabb ismertető (olaszul):

Címkék: szoftver ékszer innovátorok

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr145405819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mrs.Columbo 2013.07.17. 07:16:40

Hát igen, érzelmekkel mindent el lehet adni, zseniális ötlet. Ráadásul ahogy lejjebb megy majd a printerek ára, mindent el fognak árasztani a hasonló vállalkozások, nálunk is.
...elég Google playes lett a logójuk :-P

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.07.17. 09:28:54

érzelmek nem léteznek, mivel a szent, és tévedhetetlen tudomány nem tudja megmérni őket, és képtelen rájuk jóslatot adni
amit pedig nem lehet látni, az nincs, mint pl. szeretet vagy isten!

egyetlen felsőbbrendű értelmiségi, liberális demokrata sem hisz ezekben a láthatatlan ostobaságokban
süti beállítások módosítása