HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nemet mond a szoftver a fegyvernyomtatásra

ferenck 2013.06.28. 08:30

A 3D nyomtatásra megoldásokat kínáló, nyomtatók, szoftverek és szolgáltatások eladásával foglalkozó dán Create It Real cég bejelentette: fegyveralkatrészek nyomtatását nem engedélyező programot fejlesztettek.

Termékük lényegében antivírus szoftverként működik. Ellenőrzi a modellt, majd a jellegzetességeit összekapcsolja egy tűzfegyver fontos jellemzőivel. Ha egyes jegyek megegyeznek, nem engedélyezi, hogy a felhasználó megnézze és kinyomtassa a modellt.

A céget vezető Jeremie Pierre Gay szerint a program gyorsan felismeri a digitális fegyveralkatrészeket, ráadásul a tévedések elkerülése végett, ha „gyanakszik” elvégez még egy, az előzőnél behatóbb elemzést. Az ismert nyomtatható fegyvermodellekről (Liberator, DefDist AR-15) készített adatbázisa folyamatosan bővül.

fegyver.jpg

A Create It Real mihamarább piacra szeretné dobni a terméket. Csakhogy egyelőre túl sok a bizonytalanság – technikailag nem egyértelmű megállapítani valamiről, hogy fegyveralkatrész, vagy sem. Például megakadályozhatja bizonyos méretű üreges hengerek, ütőszegek, hétköznapi tárgyakhoz szükséges egyéb darabok nyomtatását, holott teljesen más célra is készülhetnek.

Akár az is elképzelhető, hogy a kormányok kötelezik a nyomtatógyártókat, hogy gépükre fegyverazonosító szoftvert telepítsenek. De vajon mit szólnak az efféle szabályozáshoz a nyílt forráskódú programokat használó gyártók? Ráadásul a felhasználói reakciókat sem lehet egyértelműen prognosztizálni.

Mindez azt vetíti előre, hogy a fegyvernyomtatást letiltó szoftverek bevezetésére alighanem várnunk kell még egy darabig.

A Create It Real sajtóközleménye itt olvasható.

Címkék: szoftver fegyver szabályozás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr55381168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.06.29. 15:53:50

hihetetlen ez az egész 3d nyomtatás nekem még mindig :D
süti beállítások módosítása