HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

New York City szabályozná a fegyvernyomtatást

ferenck 2013.06.17. 14:30

New York City önkormányzatának egyik tagja, Lewis Fidler 3D nyomtatással készült fegyverek szabályozására vonatkozó törvényjavaslatot szándékozik benyújtani.

A tervezet kimondja: gyártási engedély nélkül tilos fegyvert nyomtatni, az elkészült fegyvert 72 órán belül regisztrálni kell az illetékes rendőri szervnél, minden egyes darabnak szériaszámmal kell rendelkeznie.

fegyverszabalyozas.jpg

Fidler nincs egyedül – az önkormányzat egy másik tagja, Linda Rosenthal törvényjavaslata betiltaná lőfegyverek és töltények nyomtatását, nyomtatott darabok eladását és használatát.

Egyelőre bizonytalan, hogy az önkormányzat többi tagja miként reagál a tervezetekre. Ráadásul a jelenleg érvényben lévő szabályozás is kimondja: fegyver csak engedéllyel készíthető, az új tulajdonosnak pedig regisztrálnia kell azt. Másrészt, a házilag nyomtatott pisztolyok stb. nyomon követése, monitorozása finoman fogalmazva sem egyértelmű, állampolgári alapjogokat is sérthet.

Címkék: fegyver szabályozás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr385364028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása