HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kína tíz 3D printing innovációs központot létesít

ferenck 2013.05.22. 08:30

Egy pekingi kereskedelmi testület szerint a 3D nyomtatás „nagyon pozitív szerepet” fog játszani az ország gyártóiparának fejlődésében. Különösen akkor, ha a kormány mindent megtesz az innováció ösztönzéséért.

„Ipari léptékű 3D nyomtatással a hagyományos gyártótechnológiák számára túl bonyolult tervek hozhatók létre, viszont tömegtermelésről egyáltalán nem beszélhetünk” – jelentette ki Luo Jun, az Ázsiai Gyártószövetség (AMA) elnöke. – „A 3D nyomtatás nem helyettesíti, hanem kiegészíti a hagyományos gyártást. Az elmúlt 30 év során a repülőgép-, az autó- és az orvosbiológiai iparban már alkalmazták, jelenleg pedig adottak a feltételek az alkalmazási területek további bővítéséhez.”

kina_1.jpg

Luo egyébként az ország vezető szakterületi kutatóközpontjait és vállalatait tömörítő Kínai 3D Nyomtatástechnológiai Ipari Szövetségnél szintén vezető funkciót tölt be. Elmondta, hogy tíz városban tíz innovációs központ létesítését tervezik, központonként 3,3 millió dollárnyi (20 millió jüan) befektetéssel. Főként a gyártók érdekeit elégítenék ki, ráadásul az AMA mindent megtesz azért, hogy a kormány adókedvezményekben részesítse őket.

Mivel a fejlett gyártótechnológiák, például a 3D nyomtatás terén Kína komoly lemaradásban van például az Egyesült Államokkal szemben, az országnak valóban szüksége lesz ezekre a központokra és állami támogatásukra, máskülönben gyengül a versenyképességük, fokozódik a lemaradás.

Címkék: ipar nyomtatás innovátorok gyártótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr185311713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása