HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D modellek YouTube-ja

ferenck 2013.05.03. 08:30

A 3D világban a kétdimenziós képek korlátozzák a felhasználói élményt. A 3D megoldásokkal hivatásszerűen foglalkozó, azokat rendszeresen használó szakemberek, például művészek számára pedig különösen nehéz 2D-s képeken keresztül kifejezni magukat.

Cubize

Giorgio Pagliaria, olasz repülőmérnök érdekes megoldással állt elő: megtervezte a Cubize-t (http://www.cubize.com), egy virtuális platformot, ahol designerek, művészek mutathatják be és oszthatják meg másokkal 3D modelljeiket.

A YouTube-ra hasonlító online felületet bárki bárhonnan használhatja. Annyi a különbség, hogy a userek ezúttal nem videókat osztanak meg egymással.

A böngészés célja, hogy kategóriák, népszerűség, alkotó stb. alapján fedezzék fel a legérdekesebb darabokat. A megnyitott modelleket a Cubize 3D lejátszóján nézhetjük meg. Felcímkézhetjük, kommentet fűzhetünk hozzájuk, és a „megosztás” opció mellett is dönthetünk.

cubize1.jpg

3D tervezők és művészek saját portfoliót hozhatnak létre a platformon, ahonnan a modelleket közvetlenül tölthetik fel honlapokra, közösségi hálózatokra. Eladóik, vásárlóik és rajongóik könnyedén hozzáférnek munkáikhoz, amiket megoszthatnak, feltehetnek weboldalukra, blogokra, Facebookra.

cubize2.jpg

3D editing

A feltöltött modellek szerkeszthetők, és a szerkesztés nem korlátozódik a név, leírás, kép és kategória megváltoztatására. A 3D darabok elforgatással, átméretezéssel, a szín, fényesség, átlátszhatóság átalakításával módosíthatók.

A Cubize használata ingyenes; az évi 120 euró prémiumszolgáltatás további opciókat kínál: fiktív vagy valódi háttér hozzáadásával személyünkre formálhatjuk a 3D lejátszót. Ha akarjuk, minden egyes modellt más környezetben látunk.

cubize3.jpg

Címkék: szoftver innovátorok 3D editing Cubize

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr85228213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása