HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Olcsó 3D nyomtató Szingapúrból

ferenck 2013.03.26. 11:30

Öt évvel ezelőtt a világhírű szingapúri Nanyang Műszaki Egyetem két diákja, Brendan Goh és Tsang You Jun részt vett egy prototípuskészítő versenyen – a tej hőmérsékletváltozásaira színt változtató tejesüveget kellett tervezniük. Súlyos problémákkal szembesültek: a prototípus kivitelezése egyrészt túl sokba került, másrészt hetekig tartott. Elhatározták, hogy olcsóbb alternatívák után néznek. Vettek egy RepRap gépet, majd – mivel nem voltak megelégedve vele – több mint 2 ezer dollárért vásároltak egy Ultimaker nyomtatót. A kinyomtatott tárgyak ugyan elnyerték a tetszésüket, viszont tízből három vagy nem a tervek szerintire, vagy egyáltalán nem sikerült.

Ekkor (2011-ben) döntötték el – barátjuk, Roger Chang bevonásával –, hogy Pirate3DP (ma már Pirate3D) néven startupot alapítanak. Megfizethető, megbízható, felhasználóbarát, egyértelműen szélesebb piacra szánt 3D printerek fejlesztését tűzték ki célként.

pirate1.jpg

A szintén 2011-ben alapított helyi technológiai inkubátor, a Red Dot Ventures (RedDot) idén jelentette be, hogy közel 500 millió dollárral támogatja a Pirate3D tevékenységét.

Elsőszámú projektjük, a Buccaneer egyelőre csak prototípus. Áprilisban a Kickstarteren indítanak kampányt, az első szállítások októberre várhatók. Döbbenetesen olcsó, 300 dollár lesz. A vásárló teljesen összeszerelt, kalibrált állapotban kapja meg a gépet. A 125x125x125 milliméteres nyomtatási felület kisebb tárgyak, például telefontok, műanyag ékszerek és különféle figurák készítésére alkalmas.

A jövőben specifikus igényeket kielégítő nagyobb nyomtatokat is szándékoznak fejleszteni. Printerek mellett egyébként az iTuneshoz hasonlóan működő online tervrajz-boltot is üzemeltetnek.

pirate2.jpg

„Nem akarunk egy lenni 3D nyomtatással foglalkozó rengeteg cég közül, hanem az a célunk, hogy a történelemkönyvek úgy emlékezzenek ránk: mi juttattuk el ezt a technológiát az átlagember otthonába” – nyilatkozták a Pirate3D alapítói.          

Szintén szingapúri hír, hogy a Tengeri Oroszlán Városának kormánya bejelentette: a következő öt évben, a „Gyártás jövője” (Future of Manufacturing, FoM) program keretében 500 millió amerikai dollárnak megfelelő összeget invesztálnak fejlett gyártótechnológiákba, köztük a 3D nyomtatásba is. Így óhajtják ösztönözni nyomtatók és speciális szoftverek fejlesztését és értékesítését, valamint a technológia tömeges elterjedését.

Címkék: cégek nyomtatók innovátorok Kickstarter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr305171483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása