HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újabb nyomtatott robotkéz

ferenck 2013.03.21. 11:30

3D nyomtatás és robotika a jövőkutatók szerint egyaránt a következő évek, évtizedek csúcstechnológiái közé fognak tartozni. A fokozatos mainstreammé válást az a jelenség is felerősíti, hogy a két terület egyre több projektben kapcsolódik össze, kölcsönösen megtermékenyítő hatással vannak egymásra. A 3D nyomtatással erőteljesebbé válik a személyi robotika nyílt forráskódú megoldásokban kikristályosodó „csináld magad” (DIY) vonulata, a robotok pedig bővítik a nyomtatás alkalmazási lehetőségeinek körét.

robotichand.jpg

Robotokról leginkább gyártósor mellett, mentési műveleteknél, űrállomásokon dolgozó gépek vagy a legfejlettebb mesterségesintelligencia-megoldások jutnak eszünkbe, miközben az egészségügyben is egyre inkább hasznosulásra kerülnek – nemcsak sebészi rendszerekként, hanem elveszített végtagok pótlásaként is. A mesterséges implantátumok előállítását a 3D nyomtatás is megváltoztatja, így egyáltalán nem meglepő, hogy egyelőre főként ez a terület a két technológia közös nevezője.

A manchesteri Christopher LaChappelle és testvére, a 17 éves középiskolás Easton a Kickstarteren keresnek támogatást ígéretes robotkéz-projektjükhöz. Kezdeményezésük Easton korábbi tervein alapul, amelyeket a MakerBot nyomtatott ki. Mivel úgy vélik, bőven akad finomítanivaló rajtuk, egy 3D nyomtató beszerzését követően, újabb változat készítésébe kezdtek. Az elektronikus alkatrészek kereskedelmi forgalomban megvásárolhatók, a kéz hat szabadságfokkal, szenzorokkal és aktuátorokkal rendelkezik, vezeték nélküli kommunikációra alkalmas, könnyebb és erősebb elődeinél. Bíznak benne, hogy a végtermék valóban segít a rászorulókon.

A folytatást illetően, exoskeletont (gépi vázat, az emberi testet is magába foglaló teherhordó-helyváltoztató szerkezetet) szeretnének fejleszteni. A 3D nyomtatásnak ismét kulcsszerep jutna a kivitelezésben.

Címkék: robot alkalmazások innovátorok Kickstarter MakerBot

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr565157004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása