HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D Systems

ferenck 2013.02.14. 08:30

A dél-kaliforniai (Rock Hill) székhelyű 3D Systems a szakterület egyik élenjáró nagyvállalata. Portfoliójuk felettébb széles palettát kínál: profi és otthoni nyomtatók gyártása mellett szakmabelieknek és hobbifelhasználóknak nyújtott szolgáltatásokra, CAD-modellezésre (computer-aided design) – tervezői munkát segítő programokra –, szoftverekre és alkalmazásokra specializálódtak. Jövőképük a technológia gyors térhódításáról szól.

A cég története és profilja

A céget az első sztereolitográfiás (SLA) gyors prototípuskészítő rendszert feltaláló és szabadalmaztató Chuck Hull alapította 1986-ban. Első gépük az SLA 1, majd a tapasztalatok alapján megépítették az SLA 190/250/350 gépcsaládot. Az 1990-es évek végéig elsősorban a közlekedés, az egészségügy és egyes fogyasztási cikkek gyártói érdeklődtek a 3D Systems gyors prototípuskészítő megoldásai, kutatásfejlesztései iránt. Ezek az iparágak adják ma is az elsőszámú klienskört.

2003-ban Hullt Abe Reichental váltotta az igazgatói poszton – tevékenységükről sokat elmond, hogy a TCT Magazin 2012-ben mindkettejüket beválasztotta a gyors prototípuskészítés öt legbefolyásosabb szereplője közé.

2009-ben nagy felvásárlásokba kezdtek. A felvásárlások üteme azóta is nő, 2011-ben például 16 céget vettek meg, ami sokak szemében egyértelműen azt jelzi, hogy a 3D Systems a szakterület vezető világhatalmává akar válni. Jelenleg 25 irodájukban ezernél több alkalmazott dolgozik világszerte. Jelenlétük az Egyesült Államok mellett különösen az Ázsia-Csendes-óceáni térségben (Ausztrália, Dél-Korea, Japán, Kína) és Európában (Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Németország, Olaszország, Svájc) markáns. SLA, SLS és 3D jet nyomtatórendszereket is gyártanak, potenciális vásárlókörüket folyamatosan bővítik. Nyomtatóikhoz száznál több anyagot (viaszt, fémeket, kompozit anyagokat, műanyagot, nejlont stb.), ipar-specifikus alkalmazások egész sorát, a 3D CAD-ben járatlan felhasználóknak pedig egyszerűbb tartalomkészítő szoftvereket kínálnak. Céljuk, hogy a „tartalomelőállítás olyan egyszerű és intuitív legyen, mint egy videojáték.”

3dsystems2.jpg

Több fejlesztésüket szabadalmaztatták, szerteágazó termékeik és szolgáltatásaik az egyéni/hobbiszintű, szakmai és gyártásra szakosodott fogyasztókat egyaránt megcélozzák.

CubeX

Munkásságukért különféle díjakban részesültek, például a Las Vegasban január elején megrendezett éves fogyasztói elektronikai seregszemlén, a CES 2013-on CubeX nyomtatójuk kapta a legizgalmasabb „feltörekvő” technológiának járó kitüntetést. Az indoklás egyértelmű volt: a gép kosárlabda méretben és három színben (tri-colour) tud különféle tárgyakat nyomtatni.

3dsystems.jpg

Reichental a 3D nyomtatás átalakulására, érdekességszámba menő, feltörekvő technológiából fősodorrá válására hívta fel a figyelmet. Kommersz termékekről még nem beszélhetünk, de kristálygömb nélkül is valószínűsíthető: az egészen közeli jövőt vázolta fel, amikor a készülékeket már nemcsak techguruk, geekek és a „kiválasztottak” használják, hanem előnyeiket a mindennapokban, otthon, iskolában és munkahelyen is élvezhetjük, kezelésük az átlagfogyasztó számára is egyértelmű, felhasználóbarát lesz.

A mikorról megoszlanak a vélemények, a 3D Systems viszont máris nyerőpozícióban van, miközben egyre több sikerre éhes kis- és középvállalat lép a piactérre. Ők egyelőre főként az egyszerre alkotó és fogyasztó, az Alvin Toffler Harmadik hullámában immáron bő három évtizede felvázolt „prosumer” szegmenst célozzák meg, és biztosra vehető, hogy idén minden eddiginél keményebb lesz a versengés.

Címkék: gazdaság cégek nyomtatás Cube

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr605097478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása