HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Robotkezet kapott egy dél-afrikai kisfiú

ferenck 2013.02.07. 08:30

Két „barkácsoló” személyre szabott robotkezet készített egy ujjak nélküli jobb kézzel született kisfiúnak. Munkájukhoz 3D nyomtatókat használtak, a művégtag bizakodásra ad okot. A jövőben másokon is szeretnének segíteni.

Tevékenységük szépen szemlélteti a mai infokommunikációs technológiák több (egymásba kapcsolódó) aspektusát: a világhálón működnek együtt, nyílt forráskódú szoftverrel dolgoznak, munkájukat felhasználók tervfájljait megosztó oldalon teszik közzé, hatékonyan élnek két egyre fontosabb szakterület, a robotika és a 3D nyomtatás adta lehetőségekkel.

robohand3.jpg

Ivan Owen a Washington állambeli Bellingham-ben, kollégája, Richard Van As Dél-Afrikában él. Van As négy ujja 2011-ben súlyosan megsérült munka közben. Owen műkart készített egy technológia rendezvényre, Van As tudomást szerzett róla. A kontinensnyi távolság nem okozott problémát – felvette a kapcsolatot az amerikai fiatalemberrel, tanácsokat kért tőle, beindult az online együttműködés. Munkájukról a Robohand blogon számolnak be.

robohand1.jpg

A szintén dél-afrikai ötéves Liam édesanyja olvasta a blogot, és felkereste Van Ast. Az alkotópáros először modelleken és egy kezdeti prototípuson dolgozott. A 3D nyomtatókat gyártó MakerBot Industries megismerte munkájukat, és két Replicator 2 gépet adományozott nekik. Így vált lehetővé, hogy elkészüljön a kéz működő – a MakerBot Thingiverse 3D design-megosztó oldalán közkinccsé tett – prototípusa, és az is, hogy finomítsanak rajta, tökéletesítsék, személyre szabják.

A kész változatot januárban küldték el Liam-nek. A kisfiú folyamatosan tanulja a műkéz használatát, három nap után már apró tárgyakat, például pénzérméket fogott meg vele.

Owen és Van As adományokat gyűjtenek a folytatáshoz. Minél több olyan személyen akarnak segíteni, akinek nem áll módjában ezer dollárt fizetni egy „valódi” műkézért.

Címkék: design tudomány robot orvosi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr155097369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása