HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott alkatrészek atomtengeralattjárókhoz

ferenck 2023.10.20. 08:00

A világ óceánjain folyamatosan jelenlévő U.S. Navy, az amerikai haditengerészet műveleti hatékonysága csak a mindenkori csúcstechnológiákkal tartható fenn. Közéjük tartozik a katonai berkekben egyre gyakrabban használt 3D nyomtatás is.

Most tengeralattjáró-gyártáshoz alkalmazzák a technológiát, ugyanis bejelentették, hogy az új Virginia-osztályú atomtengeralattjárókhoz, az amerikai haditengerészet egyik jelképéhez printelnek alkatrészeket. A 3DP-nek köszönhetően a hajóépítés is felgyorsul, ugyanis kevésbé vannak rászorulva a beszállítói láncra.

3dnyomtatas_usnavy_3.jpg

Az új vízi járművek fejlett hírszerző berendezésekkel, harci alakulatokat támogató és aknaharc-képességekkel rendelkeznek. A cél a jelenlegi Los Angeles-osztályú modelleket helyettesítő, fejlettebb anyagokból álló, több lehetőséggel rendelkező és gyorsabban gyártható atomtengeralattjárók bevezetése.

A hagyományosan használt fémek alternatívájaként a tervezők ezúttal tengeri használatra ideális, például réz-nikkel ötvözetekben is gondolkoznak. A különleges ötvözetet nyomtatott fedélzeti lefolyók gyártásához tervezték.

A fedélzeti lefolyók, a vizet a tengeralattjáró egyik meghatározott pontjáról egy másikra mozgató csatornák a Virginia-osztályú járművek kulcsfontosságú részei. A hajóspecialista Hill és a General Dynamics Electric Boat, valamint a gyártó-beszállító AMMCON tesztelték a lefolyókat, és elégedettek velük.

A nyomatok erősek, masszívak, a gyártás költségei pedig magukért beszélnek. A lefolyókat máris felszerelték a jelenleg építési fázisban lévő, Virginia-osztályú, a későbbi hasonló tengeralattjárókhoz a tervek szerint majd modellként szolgáló USS Oklahomára.

A haditengerészet elmondta, hogy az egyszerű gyártás és az alacsony költségek miatt a 3D nyomtatás az ideális technológia lefolyórendszerekhez. A jövőben még több printelt alkatrész várható, a U.S. Navy ugyanis jóváhagyott ezirányú javaslatokat.

Címkék: tengeralattjáró réz nikkel ötvözetek katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3318228035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása