HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással készült az együléses Nissan-konceptautó kicsinyített mása

ferenck 2022.10.14. 08:00

A Nissan 2021 decemberében jelentette be együléses Ariya konceptautóját. A jármű a teljesen elektromos Ariya SUV (utcai terepjáró) hajtásláncát használja. (A hajtáslánc egy jármű hajtott kerekeinek erőt adó alkatrészek csoportja, és a motor is közéjük tartozik.)

Az úttörő és egyedi, együléses autószerkezet, váz áramvonalas, futurisztikus látvány, és jól szemlélteti, mire képes, hogyan néz ki egy teljesen elektromos motor.

A közönség felkapta a fejét, amikor meglátta az összkerék-meghajtású, négyszáz lóerős járművet. Az aerodinamikus kerékburkolat és a bronzszín különösen megtette a hatását.

A Nissan annyira elégedett volt az autó designjával, hogy felkérte az Ogle Models-t a jármű harmadára kicsinyített változatának elkészítésére. A modell az autógyártó tervezői központjában, London Paddington negyedében látható.

Az Ogle Models korábban már készített teljes méretű másolatot az első Qashqai és Juke modellekről, ezért nagyon örültek, amikor a Nissan ismét megkereste őket.

3dnyomtatas_nissan0.jpg

A kicsinyített változaton közel ötszáz órát dolgoztak, CNC-megmunkálást, 3D nyomtatást (sztereolitográfiát) és természetesen festést is alkalmaztak. Az anyagválasztást az alkatrészek mérete és komplexitása határozta meg.

Miután a részek elkészültek, mágnesekkel és csavarokkal szerelték őket össze. A festésnek kihagytak helyeket. A modellt lábazatra szerelték, majd a festéshez és a grafikus munkákhoz szétszedték. Ezek után a lábazaton szerelték ismét össze.

Az Ogle Models szakemberei elmondták, hogy bonyolult projekt volt. A CAD modell csak A felületi adatokkal rendelkezett, így el kellett készíteni a B felületet is. Növelték a vastagságot és nagyon kellett ügyelniük, hogy a végén a részek, kirakós játékként összepasszoljanak.

Az Ogle Models és a Nissan is elégedett a végeredménnyel.

Címkék: jövő autó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4117951370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása