HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás tanterv az európai szakképzésben

ferenck 2019.09.26. 08:00

Az EU-s Erasmus+ program által is támogatott 3D4VET Tanulmányok rendeltetése, hogy a 3D nyomtatást hozzáadják a Szakmai Képzés és Gyakorlat Európai Kreditrendszeréhez (ECVET). Definiálni akarják „3D nyomtatás szakértők” egységes kompetenciáját, és a hozzávezető tanulási folyamatokat.

A gyakorlat más VET területen is alkalmazható.

A projekt új digitális technológiákon alapuló innovatív tantervek fejlesztését, az ismeretek additív gyártóiparban történő hasznosítását tűzte ki célul. Az új tantervet az ECVET pontrendszerhez alkalmazzák, hogy az összes partnerország könnyen elfogadja. Ez egyben a készségek és a tanulást, munkára foghatóságot és a munka mobilitását megkönnyítő kvalifikációk elismerését is jelenti.

3dnyomtatas_szakkepzes.jpg

A projekt keretében végzett tevékenységek 3D nyomtatók előállítását is lehetővé teszik, azaz a VET szolgáltatók létrehozhatják saját tréningeszközeiket. Ez a tevékenység jó reklám az egész képzésnek, és a tanulási folyamat minőségének is a hasznára válik.

A projekthez spanyol, olasz és horvát partnerek tartoznak, és három outputot határoztak meg.

A 3DP szakértő definíciója „átlós kompetenciaként” pontosított ismeretekre és készségekre vonatkozik. A 3DP szakértő kidolgozás alatt álló tanulási folyamatát a partnereket adó három országban fogják tesztelni. A tréningvezetők együttműködés-alapú platformon osztják meg a tananyagot, szakértelmüket és sok fontos forrást.

A projektpartnerek komoly hatással számolnak; a tréning diákokat, tanárokat és célcsoportokat egyaránt befolyásolni fog, javíthatja vállalkozói szellemüket, ismeretszerzési készségüket, tanmenetek kidolgozásának a stratégiáját, növelheti a munkaerő mobilitását, a 3D nyomtatótechnológiák implementálását, és nem utolsósorban több forrásanyaghoz való hozzáférést biztosít.

Tréning nélkül nincs meg a 3D nyomtatóforradalom alkalmazásához szükséges munkaerő – vallják a szervezők.

Címkék: oktatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7615055742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása