HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

ScratchyCAD: új 3D tervezőszoftver a Kickstarteren

ferenck 2016.09.16. 11:30

Újabb taggal, a Kickstarteren kampányoló azonos nevű, 3DP vállalkozókból, oktatókból, tervezőkből és programozókból álló nemzetközi cég termékével, a ScratchyCAD-del bővül a 3D nyomtatószoftverek családja. A megcélzott 25 ezer dollárt a felhasználói élmény javítására, a funkciók változatosabbá tételére és oktató woekshopok elindítására kívánják használni.

A szoftvert október 1-én, a New York Cityben megrendezésre kerülő Maker Világvásáron mutatják be.

A ScratchyCAD különlegessége, hogy parametrikus 3D tervezőszoftver, a felhasználó az oktatási célú blokkalapú programozási nyelven (Scratch) alkothat vele programozott 3D objektumokat. Más 3DP szoftverekhez hasonlóan 3D modellek létrehozására és módosítására hozták létre, viszont VR headseten megtekinthető animációkat, videojátékokat és 3D honlapokat is képes generálni.

scratchy.jpg

A szoftver programozást és számítógépes tervezést (CAD) kombináló interfésze és „fogd és vidd” (drag and drop) stílusú blokkjai, valamint maga a Scratch nyelv miatt lehet majd vonzó. A Scratch saját programok fejlesztésére, változatos és kreatív kódolásra ösztönzi a beavatottakat. A legnagyobb innováció pedig a koncepció átültetése 3D modellezésre.

„A ScratchyCAD kiváló eszköz komplex fogalmak, mint az algoritmikus és parametrikus tervezés könnyen használható, kezdőbarát interfészen történő megtanulására, ugyanakkor elég bonyolult is ahhoz, hogy haladó userek 3D nyomtatható tárgyakat, VR-világokat, szimulációkat és animációkat alkossanak” – a fejlesztést vezető nyilatkozta Juan Carlo Orozo.

scratchy0.jpg

A ScratchyCAD tanfolyam-sorozatokat indít kezdődnek. A tanfolyamokon a szoftver különféle aspektusait ismerhetjük meg: parametrikus modellezés 3D nyomtatáshoz, videojáték-tervezés, interaktív honlap fejlesztés, VR, ScratchyCAD az osztályteremben.

Címkék: oktatás szoftver virtuális valóság 3D modellezés Kickstarter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5911707975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása