HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Vezet, úszik és repül a nyomtatott konceptautó

ferenck 2016.05.23. 08:30

Aldric Negrier portugál robotikus és 3D designer 2010 óta foglalkozik a bluetoothon keresztül okostelefonos vagy számítógépes irányítású, de távvezérelt fedélzeti okostelefonnal is működő DriveMyPhone nyomtatott konceptautó projekttel. A teljesen moduláris, extra alkatrészekkel bármikor kiegészíthető jármű földön, vízen és levegőben is közlekedik.

A drónok népszerűsége egyértelműen jelzi, hogy a fogyasztók imádják a távirányítható, kamerákkal felszerelt járműveket. Mivel a DriveMyPhone az összes elemmel megbirkózik, tetszetős drón, R/C autó és R/C csónak hibridnek tűnik.  

2010-ben Negrier két versenyt is megnyert vele Portugáliában, és most megint elővette a projektet. A repülésen akad még finomítanivaló, a terv egyelőre inkább „műalkotás”, és persze komoly robotikai kihívás is. Szárazföldön lánctalpakat vagy úgynevezett omnikereket, vízben üreges kereket használna, levegőben első kerekeivel és egy hozzácsatolt propellerszerűséggel egyensúlyozna.

drivemyphone0.jpg

Negrier a kerekekhez és gumikhoz rugalmas, a keményebb többi részhez PLA nyomtatószállal dolgozott. Összesen kb. 400 gramm PLA és 100 gramm rugalmas nyomtatószálat használt el, PLA helyett egyébként ABS is működik.

drivemyphone.jpg

A tervrajzok a DriveMyPhone Instructables oldalán tekinthetők meg, nyomtatható fájlok a Thingiverse-ről tölthetők le.

Címkék: robot autó okostelefon Thingiverse Instructables

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr818738714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása