HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Titokzatos startup forradalmasítja a fémnyomtatást?

ferenck 2016.01.29. 08:30

A 3D nyomtatás térhódítását jelzi, hogy egyre nagyobb összegeket fektetnek a technológiába. A terület több startupjára figyeltek már fel nagybefektetők, kockázati tőkések. Az összegeket általában speciális célokra, termékekre és technológiákra fordítják.

A kaliforniai Santa Clara illetőségű Velo3D például szinte rögtön a 2014-es alapításkor 22,1 millió dolláros támogatást kapott. Céljaikról sokat nem árulnak el, viszont többször utaltak rá, hogy forradalmi fémnyomtató megoldáson dolgoznak a robotipar számára.

velo.jpg

Ritka eset, mert a startupokat inkább a szenvedélyes beszámolók és nem a titkolózás jellemzi. A Bloomberg felhívja a figyelmet, hogy az alapítás dátuma sem véletlen: 2014-ben pont a fémnyomtatással kapcsolatos fontos szabadalmi oltalmak jártak le. 2009-ben hasonló történt a ráolvasztásos módszerrel, és a 3DP azt követően kezdett „szárnyalni.” Hasonló várható a sokkal költségesebb szelektív lézeres szinterezésen (SLS) alapuló fémnyomtatástól is?

A szakértők szerint a fémnyomtatás áttörése az anyag és nem az SLS oldaláról várható.

Az alapítók egyébként félvezető anyagokkal, anyagmechanikákkal korábban maradandót alkotó cégektől érkeztek, és 3DP szakértőket, fémnyomtatás iránt érdeklődőket és fémspecialistákat alkalmaznak.

A név ugyan kerékpárokra utal, de az a tény, hogy Ofer Shochet, a Golem Robotics alapítója a Velo3D egyik igazgatója, a robotika felé mutat.

22,1 millió dollárral pedig igen érdekes dolgok kivitelezhetők.

Címkék: trendek gazdaság robot fémnyomtatás szelektív lézeres szinterezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr808326850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása