HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D modellezőszoftver kezdőknek

ferenck 2015.09.16. 08:30

Némi sarkítással három felhasználótípust különböztethetünk meg a 3DP világában: magas szintű képzettséggel (CAD, mechanika, programozás, elektronika stb.) rendelkező modellező mérnököket, a talán hasonlóan képzett, talán nem, viszont technikailag mindenképpen felkészült, folyamatosan új ötletekkel előálló hobbistákat (barkácsolókat), és végül a rajongókat. Utóbbiak szintén kívülről-belülről ismerik ezt a világot, tudnak minden újdonságról, viszont a technikában kevésbé jártasok, (még) nem makerek.

Sylvain Huet, francia designer napokban megjelent, teljesen ingyenes, az összes operációs rendszeren on- és offline egyaránt működő 3D Slash szoftvere főként nekik, és persze minden más érdeklődőnek is szól. A népszerű Minecraftról mintázott játékszerű platformot gyerekektől idősekig bárki használhatja, praktikus bevezetést kap a 3D modellezésbe, és kezelni is könnyű. Az az alapkoncepció, hogy a modellezést a kockákkal történő építkezéssel, szobrászkodással a legegyszerűbb kezdeni. Ennél felhasználóbarátabb lehetőség nincs. Míg a kifejezetten profiknak szánt CAD másokat inkább elriaszt, addig a Slash mindenkiben felkelti az érdeklődést, a szunnyadó kreativitást.

slash1.jpg

Előzetes gyakorlat nélkül 30 perc tanulást követően, három lépésben, rövid idő alatt hozhatunk létre nyomtatható tárgyakat.

A „kőfaragás” az első lépés. A felhasználó masszív tömbbel dolgozik, azt „vési”, alakítja különféle szerszámokkal, a kalapácstól a marógépig. Van „expert” mód is, amelyben hengerrel, gömbbel, kúppal és más nehezebb formákkal kezd.

slash2.jpg

A második lépésben az elsőt kiegészítő eszközöket használunk, lényegében pontosítjuk, alakítjuk, finomhangoljuk a megkezdett munkát.

A harmadikban döntjük el, hogy mit akarunk modellezni, majd neki is látunk. A platformon található 20 ezernél több tervből (szerszám, játék, dekoráció stb.) válogathatunk. Ha befejeztük, már csak egy kattintásra vagyunk a (Slashes online szolgáltatásán keresztül kivitelezhető) nyomtatástól, a modell megosztásától, az .stl fájl feltöltésétől.

slash3.jpg

A gyerekeknek kifejezetten ajánlott Slash is azok a programok és alkalmazások közé tartozik, amelyekkel hozzáférhetővé, kezelhetővé válik, és széles körben elterjed a 3DP technológia. És még használni is szórakoztató. 

Címkék: szoftver 3D modellezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr937789676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása