HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új 3DP tanterv

ferenck 2015.06.16. 11:30

A csúcstechnológiák egyre markánsabban meghatározzák az oktatást, és törvényszerű, hogy előbb-utóbb a 3D nyomtatást is tanítani fogják minden szinten. Nemcsak a kreatív potenciál miatt, hanem azért is, mert például matematikatanulásban nagyon hasznos segédeszköz lehet, absztrakt világokat konkretizál, tesz megfoghatóvá, átélhetővé és így a diák is könnyebben megért bonyolult képleteket, törvényeket.

Talán nincs messze az az idő, amikor sok iskolákban maker laboratóriumszerű termekben dolgoznak a tanulók saját 3DP projektjeiken. Ezt vetíti előre, hogy egyre gyakrabban merül fel a 3D nyomtatás-tanmenet iránti igény. Különféle cégek dolgoznak rajta, amelyek közül a Pitsco Education az egyik meghatározó szereplő. Első tervezetükkel 2013-ban álltak elő, most pedig már itt az újabb is, a „3D Printing: Design Solutions.”

curriculum_1.jpg

A tanterv a technológia számos aspektusába vezet be. A számítási felhőn, PC-n, Mac-en és iPaden egyaránt használható Autodesk 123D Design szoftveren és persze a csapatban dolgozó, munkáikat és tapasztalataikat az osztálynak bemutató, egymással megvitató diákok kreativitásán alapul.

A tervezés és a nyomtatás mellett a nyomat további sorsa (prototípus-készítés, szabadalmaztatás, szerzői jogok stb.) szintén a tananyag része.

„A 3DP nagyon vonzó a gyerekeknek. Különféle dolgokat alkothatnak és tarthatnak a kezükben egy órán belül. Ha képesek lerajzolni, ki is tudják nyomtatni, és meg is foghatják őket” – magyarázza Ray Grissom, a tanterv szerzője.

A 3D printing: Design Solutions kétféleképpen szerezhető be: vagy 395 dollárért csak magát a tantervet, vagy 8945-ért egy egész csomagot veszünk meg, printerekkel, nyomtatószálakkal és más kiegészítőkkel együtt.

Címkék: oktatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr147547230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása