HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

199 dolláros 3D nyomtató

ferenck 2015.01.15. 11:30

2014 egyik fontos trendjeként, egyre olcsóbb gépek jelentek meg a konzumer piacon, egyik vállalkozás alakult a másik után, közösségi projektfinanszírozó platformokon, elsősorban a Kickstarteren és az Indiegogo-n próbáltak támogatást szerezni printereik továbbfejlesztésére, gyártására, árban pedig igyekeztek egymást alullicitálni.

A begyorsult és gyakran átgondolatlan tervek logikus következményeként több cég már a kampány lezárulása előtt bezárta a boltot. Olyan esetben is előfordult, amikor céljukat elérték. Talán azért, mert nem tartották be az üzleti világ egyik aranyszabályát: „ígérj keveset, teljesíts túl!” A bukottak pont fordítva cselekedtek.

cobblebot.jpg

Úgy tűnik, idén folytatódik a „ki tud még olcsóbb gépet kitalálni, majd meghódítani vele a piacot” verseny. Jeremiah Cliff és cége, a Cobblebot lehet a befutók egyike. Tavaly júliusban már volt egy sikeres Kickstarter-kampánya, a tervezett 100 helyett 370 ezer dollár közösségi támogatáshoz jutott. Most egy újabb masinával, a 204x304x304 milliméter, 7,7 kiló Cobblebot Little Monsterre próbálja összeszedni a szükséges 100 ezret. A 199 dolláros „pici szörny” nagyon egyszerű, de hasznosnak tűnik. Tápegység nincs hozzá, egy 24 dollárosat javasolnak az Amazonról. Az összeszereléshez használható használati utasítást ígérnek.

2015-re további hat gépet terveznek, köztük lézervágót, gravírozót, CNC marót, 3D szkennert is. Ha beválnak a tervek, a Little Monster kiszállítása április és június között kezdődik. Cliff tavalyi kampánya és tapasztalata sikerrel kecsegtet, de ilyen éles versenyben ő sem mehet biztosra.

Címkék: trendek nyomtatók Kickstarter Indiegogo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1007074981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása