HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtasson pici humanoid robotot!

ferenck 2014.05.05. 11:30

A RAspberry PI RObotot rövidítő RAPIRO (50 dolláros) Raspberry Pivel működő, szórakoztató külleműt humanoid. Fejlesztője, Shota Ishiwatari tavaly júniusban indított Kickstarter-kampánya sikeresnek bizonyult, az összegyűlt 75 ezer dollár az eredeti cél háromszorosa volt.

rapiro2.jpg

Ishiwatari, ígéretéhez hűen, nem egész egy évvel később, május 1-én közzétette a tervfájlokat a Thingiverse-en. Bárki letöltheti, kedvére alakíthatja, és kinyomtathatja. A DIY robotfejlesztő csomag 450 dollárba kerül. Könnyű összeszerelni, mindössze két csavarhúzó kell hozzá. A használati utasítás itt található, semmi mást nem kell tennünk, csak követni a leírtakat. Mihelyst kész, működésbe lép az előre programozott (és beépített) Arduino-kompatibilis műszerfal.

rapiro1.jpg

Tizenkét szervomotorral megy – egy a nyakat, egy a derekat, négy a lábakat, kettő a karokat irányítja. A kétlábú robotocska jön-megy, megfordul, fejét és derekát is mozgatja, kézbe tud venni egy tollat. Arduino szoftverrel programozható – például arra, hogy táncoljon, vagy lesöpörjön mindent az asztalról. Ishiwatari úgy tervezte, hogy a Raspberry Pit és a kameramodult a fejére szereljük. A kameramodullal fényképek is készíthetők, és a robot – wifin vagy bluetoothon keresztül – okostelefonnal is irányítható. Ha hallja a hangunkat (USB mikrofon-adapter jóvoltából), élőszóval válaszol rá. Persze csak akkor, ha tényleg akarjuk.

Címkék: csináld magad robot Kickstarter Thingiverse

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr466117757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása