HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új szeletelőszoftver kötőanyagsugaras 3D nyomtatáshoz

ferenck 2024.06.14. 08:00

A flandriai Gent-székhelyű AMIS 3D nyomtatószoftver-fejlesztő, a HYBRID Software leányvállalata elindította új AMIS Pro szeletelő-szoftvere bétaváltozatát. A Mac és Windows operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilis, „CAD be, nyomtasd ki” előkészítő szoftver kötőanyagsugaras (binder jetting) 3D nyomtatáshoz használható. CAD utáni és printelés előtti funkciókkal is rendelkezik, így lehetővé válik, hogy a felhasználó kötegeket készítsen elő a 3DP-hez.

A cég hivatalos weboldaláról ingyen letölthető szoftver egyelőre korlátozott nyilvános bétaverzióban áll rendelkezésre. Az ügyfelek hatvan napig anyagi ellenszolgáltatás nélkül használhatják, visszajelzéseik alapján az AMIS folyamatosan tökéletesítheti a szoftvert.

3dmyomtatas_szeleteloszoftver_1.jpeg

A visszajelzések alapján és a HYBRID technológiáját használva, több mint harminc új funkcióra számíthatunk. A Pro v1 bétaváltozat a HYBRID első bejelentése az AMIS 2023-as elindítása óta. A leányvállalat a szoftverfejlesztő 3D nyomtatás startupja.

A Proval a felhasználó több darabot hozzáadhat a köteghez, a pozíciónak megfelelően méretezhetik, voxel-alapúan egymásba ágyazhatják azokat, szeletelhetik a köteget, majd elindíthatják a 3D nyomtatást. A kötegek lementhetők és újranyithatók, megadható a rétegvastagság, a printer többféle kötőanyaggal és anyaggal készíthető elő a gyártásra.

Kris Binon, az AMIS XYZ menedzsere szerint a szoftvert a „munkafolyamat logikáját” szem előtt tartva fejlesztették: milyen előkészületi lépések kellenek? Mikor és milyen eszközökre van szüksége a felhasználónak?

A szintén HYBRID-leányvállalat, 2006-ban alapított, Cambridge-i (beszédes nevű) Meteor Inkjet Metprint szoftvere közvetlenül összekapcsolható a Proval. Az összekapcsolás célja az adatátvitel optimalizálása 3D nyomtatófejekre.

A Meteor Inkjet a nyomtatófej-meghajtó elektronikai cuccok, szoftverek és szolgáltatások elsőszámú beszállítója a tintasugaras 3D nyomtatásban. A legnagyobb nyomtatóvállalatok közül többen tartoznak a cég ügyfélköréhez. 

Címkék: szoftver szeletelés binder jetting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9518422189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása