HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Connecticut állami juttatásokkal díjazza a 3D nyomtatás terjedését

ferenck 2024.05.14. 08:00

Connecticut szövetségi állam 600 ezer dollárral – száz-százezerrel – támogat hat vállalatot a 3D nyomtatás alkalmazásában. A technológiával ipari tevékenységek hatékonyságát javítják, felpörgetik az innovációt, csúcsminőségű fémnyomtatókkal végtermékeket és szerszámokat készítenek, miközben a polimeralapú printelés lehetőségei is nőnek – hangsúlyozza az állam vezetése.

Az Additive Manufacturing Adoption Program (AMAP) keretében nyújtott támogatás feltétele, hogy az érintett vállalatok a juttatással megegyező vagy nagyobb mennyiségben költsenek a technológiára. A programot a Connecticuti Gyártásinnováció Alap tanácsadó testülete és a Fejlett Technológiák Connecticuti Központja (CCAT) kezdeményezte. Ezeket a szervezeteket a szövetségi állam az USA-ban élenjáró gyártószektorának további növekedéséért és a folyamatos innovációért hozták létre.

3dnyomtatas_connecticut.jpg

A program háromszáznál kevesebb személyt alkalmazó cégekre vonatkozik, a támogatási kérvényeket január 1. és február 29. között kellett benyújtani, közülük választottak ki hatot.

Országszerte változatlanul gyorsan fejlődik a gyártás, és biztosítani akarják, hogy Connecticut az élvonalban maradjon. A program megfelelő eszköz az állam kisebb gyártóival való együttműködésre, a növekedés rajtuk keresztül történő támogatására – emelte ki Ned Lamont kormányzó.

Az AMAP és hasonló programok sokat segítenek a helyi gyártóknak az additív gyártás lehetőségeinek kihasználásában, szakértelmük növelésében, mindezzel pedig Connecticut ellátási láncát nemcsak a jelenben, hanem a jövőben is erősítik.

Senki nem gondolja, hogy a 3D nyomtatótechnológia fejlődése lelassulna, sőt, pont fordítva történik. A 3DP adaptációjának a szövetségi állam ellátási láncán keresztüli promótálása kulcsfontosságú a kihívások kezelésében, a dinamikus piacok nyújtotta lehetőségek megragadásában – jelentette ki Ron Angelo, a CCAT elnöke. A támogatással és az abból kivitelezett befektetésekkel felgyorsul az adott cégek például szerszám- és prototípus-készítő tevékenysége, ügyfélkörük új megrendelőkkel bővül.

Címkék: ipar startupok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5318397253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása