HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mesterséges intelligencia működtet egy újragyártó platformot

ferenck 2024.04.17. 08:00

Az importot és az ellátási láncot az utóbbi években egyre több esemény veszélyezteti: Covid-19, Oroszország Ukrajna elleni inváziója, kereskedelmi hajók megtámadása a Vörös-tengeren. A technológia más előnyei mellett e veszélyforrások elkerülése, valamint a fenntarthatóság miatt egyre jobban terjed az additív gyártás.

Az Egyesült Királyság Üzleti és Kereskedelmi Minisztériuma idén megjelent Kritikus import és ellátási lánc stratégiájának részeként, a gyártás visszatelepítésében és a globális ellátási lánc kockázatinak kezelésében, a szerzők kulcstényezőnek látják a 3D nyomtatást.

3dnyomtatas_credit.jpg

Az olyan technológiai innovációk, mint amelyeket a 3D nyomtatóipar hozott el lehetőséget nyújtanak az ellátási lánc működésének átalakítására úgy, hogy erősebb és ellenállóbb gazdaság épül rájuk – hangsúlyozzák.

Egy brit additív gyártócég, az AMS az ország Védelmi Minisztériumával és a védelmi felszereléseket engedélyező hatósággal együttműködve, tanulmányozza kritikus fontosságú anyagok visszanyerésének módját feleslegesnek bizonyult katonai eszközökből, nyomtathatóságukat.

A nyomtatóanyag-gyártó amerikai 6K additive az ausztrál SMR-rel közösen hasznosít újra leselejtezett implantátumokat 3D nyomtatóanyaggá.

Az Európai Unió a Horizon Europe program keretében 5,6 millió euróval támogatja alkatrészek és termékek újragyártását, teljesen körkörös ellátási lánc létrehozását. A CREDIT nevű projekt keretében digitális platformot dolgoznak ki „lejárt” termékek, részek újrahasznosítására, belőlük készülő új termékek gyártására. A platform (más digitális eszközök és szolgáltatások mellett) mesterséges intelligenciával vezérelt döntéshozó rendszerrel fog működni.

A projekt háztartási berendezések, gépjárművek gyártói mellett a telekommunikációs és a légjármű-ipart célozza meg. Bizakodnak, hogy kezdeményezésük eredményeként a gyártás hatékonyabb lesz, az előállítási költségek csökkennek, nő a versenyképesség, miközben minimalizálódik a károsanyag-kibocsátás és a nyersanyag-felhasználás.

Címkék: újrahasznosítás környezetbarát technológiák nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3618375419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása