HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatógyár épült Szaúd-Arábiában

ferenck 2023.07.03. 08:00

Az additív gyártással és digitális raktározással foglalkozó Immensa tizenötmillió amerikai dollár értékű 3D nyomtatógyárat épített a szaúdi Dammamban – ahol a vállalat egyik irodája található. (A másik kettő Dubaiban és Kuvaitvárosban van.)

A létesítménnyel a 3DP üzleti használatát igyekeznek felgyorsítani a királyságban. Az ország mostanában komoly összegeket fektet a technológiai fejlődésbe, és más közép-keleti olajmonarchiákhoz, például Dubaihoz hasonlóan a gyorsan fejlődő 3D nyomtatás az egyik zászlóshajó. (Cseppet sem meglepő módon, a mesterséges intelligencia a másik.)

3dnyomtatas_szaudarabia_2.jpg

A Vision 2030 stratégiához kapcsolódó gyáralapítás tökéletesen illeszkedik Szaúd-Arábia gazdaságának diverzifikálását, globális gyártócsomóponttá válását célzó elképzeléseibe. Kiemelik az ország kedvező földrajzi fekvését, a nyersanyagok sokaságát, különféle fontos piacok elérhetőségét.    

Az 1500 négyzetméter alapterületen épült gyárban olyan iparágak, mint például az energetika, az olaj- és gázszektor, a petrokémia számára printelnek kívánság szerinti (on demand) csúcskategóriás darabokat. A nyitóünnepséget Szaúd-Arábia ipar és bányászati miniszterhelyettese vezényelte le.

A gyárral olyan céloknak igyekeznek eleget tenni, mint a helyi termelés felpörgetése, az ipari ökoszisztéma megerősítése, a versenyképesség növelése, fenntartható munkakörök teremtése, szaúdi tehetségek, mérnökök felkarolása – hangsúlyozza Ali Abdulaziz Al-Turki, az Immensa elnöke. Gyártótevékenységüket a királyság mellett a tágabb régióra (Kuvait, Katar, Bahrain stb.) is igyekeznek kiterjeszteni. A General Electric 3D nyomtatóit, köztük a régió legnagyobb lézeres fémolvasztó gépét használják.

A kormány kedvező szabályozási környezet kialakításával, robusztus infrastruktúra-tervekkel és az oktatás minőségének javításával, patrónusként, befektetőként viszonyul a gyártóiparhoz.

Címkék: jövő ipar Szaúd Arábia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6718157194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása