HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D nyomtatás fogászati alkalmazásai az Egyesült Államokban

ferenck 2023.06.02. 08:00

A fogászat az additív gyártás egyik legnépszerűbb alkalmazási területe, a Markets and Markets 2022-es előrejelzése szerint 2027-re a szektor 7,9 milliárd dolláros globális piaccá válik.

Az Amerikai Fogászati Szövetség friss felmérése alapján az ország fogászainak tizenhét százaléka használ tevékenységéhez 3D nyomtatót. E csoport hatvanhét százaléka az elmúlt két évben integrálta a technológiát munkájába. A 3DP-t egyelőre nem használók huszonegy százaléka gondolkozik 3D printer beszerzésén, további harmincöt százalékuk pedig részt venne valamilyen 3DP-képzésben.

3dnyomtatas_fogaszat_2.jpg

A reprezentatív felméréshez 277 fogászt kérdeztek meg, és arra is kíváncsiak voltak, hogy miért döntöttek a technológia mellett – már akik mellette döntöttek. Az alkalmazók hatvanhárom százaléka a meglévő technikák kiegészítését látja benne, ötven százalékuk a jelenlegi munkamenet feletti nagyobb kontrollt szeretné elérni vele. Szintén a felük gondolja, hogy additív gyártással hatékonyabb lesz a munkájuk. Negyvenhárom százalékuk szerint – miután beszerezték a technológiát – a gyártási költségek csökkenése fontos motiváció számukra.

Az adatok azt sugallják, hogy a 3DP megfelel az alkalmazók elvárásainak. Hatvannyolc százalékuk a hatékonyság növekedését említette, negyvennégy százalékuk a gyártási költségek csökkenését emelte ki, míg húsz százalék jobb minőségről beszélt.

A felhasználási módokat illetően, legtöbben (hatvankét százalék) a diagnosztikai modelleket emelték ki, a fogászati síneket és más eszközöket a felük, a sebészeti útmutatókat negyvennyolc, az ideiglenes koronákat és hidakat harminchat, a fogszabályozó-modelleket huszonkilenc, a korona- és híd-modelleket huszonhat százalékuk említette. Többségük az általuk előállított eszközök, pótlások stb. negyedéhez használja a technológiát.

A szélesebb körű elterjedést gátló tényezők közül a legfontosabb – negyvennégy százalékuk szerint –, hogy mivel sokan laboratóriumokkal, gyártókkal dolgoznak együtt, nincs szükségük printerre. A nem-használók harminckilenc százaléka túl drágának tartja a technológia beszerzését. További harmincnégy százalék nem-használó szerint a 3DP irreleváns a fogászatban.     

Címkék: trendek fogászat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8918134884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása